Najlepszy przepis na muffinki bananowe. Jak zwykle, prosty w wykonaniu dla każdej nieperfekcyjnej pani domu, która chce udawać świetną kucharkę 😉
Martyna wzięła te muffinki ze sobą do szkoły w dniu swoich urodzin. Dzieci były zachwycone 🙂 Tadam!
Składniki:
– 300g bananów (ok. 3 duże)
– 120g brązowego cukru
– 2 jajka
– 220g mąki pszennej
-łyżeczka sody oczyszczonej
-1/4 łyżeczki soli
-100g miękkiego masła w kawałkach
-100g jogurtu naturalnego
Wykonanie:
Banany miksujemy z brązowym cukrem. Dodajemy resztę składników i miksujemy na jedną masę. Przelewamy do foremek tak, żeby zostawić 0,5 cm wolnego miejsca od góry.
Pieczemy 25 minut w temp. 170 stopni (góra-dół).
Gotowe 🙂